گزارش خبرنگار مهر، محمد رویانیان روز پنج شنبه در چهل و دومین اجلاس شورای عالی استانها با بیان اینکه بزرگترین چالش حمل و نقل کشور دولتی بودن آن است، خاطرنشان کرد: اگرقیمتها را آزاد کنیم فضا برای سرمایه گذاری بخش خصوصی باز می شود. درحال حاضر برای خرید هراتوبوس 120میلیون تومان دولت پرداخت میکند و 20 میلیون نیز توسط شهرداریها و یا بخش خصوصی تامین میشود.
وی ادامه داد: این میزان یارانه برای دولت صرفه ندارد. براساس طرح ما دولت به طور کامل حضور خود را حذف خواهد کرد و ساز و کار پیشبینی میکنیم که سرمایه گذار 140 میلیون تومان وارد این چرخه کند و برایش سودآور نیز باشد.
رویانیان اضافه کرد: براساس پیشنهاد ما همانطور که نان یارانهاش پرداخت شد یارانه حمل و نقل نیز به مردم پرداخت میشود و آنها خود آزادانه انتخاب میکنند چگونه سفرهای درون شهریشان را مدیریت کنند.
رئیس ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت کشور با اشاره به قیمت تاکسیها گفت: باید گره کرایه تاکسیها باز شود.برخی از شهرداریها خواستار واقعی کردن نرخ کرایهها هستند ولی باید این طرح مورد بررسی قرار گیرد و ساز و کار علمی آن تعریف شود.
وی از اعضای شورای عالی استانها درخواست کرد ساز و کاری را تعریف کنند تا با کاهش مراجعات به سازمانهای دولتی مواجه شویم و حداقل سفرهای درون شهری را داشته باشیم.
رویانیان با بیان اینکه به میزان تک تک پستهایی که در ادارات هست حکومت وجود دارد، گفت: باید اینها را حذف کنیم. اگر ارباب رجوعی بیش از یک بار به ادارهای مراجعه کرد آن اداره باید عوارض پرداخت کند.
وی با بیان اینکه عمر مترو در کشور ما بسیار کم است، گفت: عمر مترو لندن 120 سال، مسکو 100 سال و مادرید اسپانیا 93 سال است اما متوسط عمر مترو در ایران 15 سال است و باید به حمل و نقل ریلی توجه ویژهای شود و آن را توسعه دهیم.
رئیس ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت کشور خاطرنشان کرد: باید حمل و نقل ریلی که قویترین نوع حمل ونقل است از طریق ورود به بخش خصوصی و ابتکارات ویژه تقویت شود. با پول دولت و شهرداری نمیتوان در مترو جهش ایجاد کرد.
وی با اشاره به اجرایی شدن طرح هدفمند شدن یارانهها، گفت: حدود 40 سال پیش مصرف انرژی در کشور معادل 400 هزار بشکه نفت بود. در سراسر دنیا در این زمان 130 میلیون بشکه نفت مصرف میشد. این میزان در حال حاضر به 4 میلیون بشکه نفت درایران رسیده بود که افزایش 10 برابری را نشان میداد این در حالی است که در دنیا با افزایشی 2 برابری روبرو هستیم که معادل 250 میلیون بشکه در روز است.
رویانیان ادامه داد: ایران 5/4 برابر ژاپن و3/1 کل چین مصرف انرژی داشت. وی ادامه اینگونه مصرف کردن را برای آینده کشور خطرناک ارزیابی کرد و گفت: اگر این روند ادامه پیدا میکرد باید برای مصرف داخلی خود نفت نیز وارد میکردیم.
رئیس ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت کشور با بیان اینکه ما کشوری تولید محور نیستیم، گفت: پس از انقلاب عظیم اسلامی باید سازندگی را شروع میکردیم که به دلیل وقوع جنگ این اتفاق نیفتاد و ما سالها عقب افتادهایم و این عقب افتادگی به طور تصاعدی اثرات منفی خود را گذاشته است.
وی افزود: قرار بود طرح هدفمند شدن یارانهها در دولت نهم اجرایی شود که به دلیل بررسی طولانی آن در مجلس کار به دولت دهم کشید زیرا رئیس جمهور تاکید داشت به قیمت رای نیاوردن در انتخابات ریاست جمهوری دهم نیز باید این طرح اجرایی شود.هدفمند کردن یارانهها طرحی عظیم است که بسیاری از اجرای آن میترسیدند و با ترس ازآنچه ممکن است شهرداری ها دچار مشکل شوند، بازار به هم بریزد و بحران اجتماعی ایجاد شود از اجرایی کردن آن سر باز میزدند اما ما آن را اجرا کردیم و هیچ مشکی در این رابطه به وجود نیامد.
رویانیان با تاکید بر اینکه اگر بگوییم اجرایی شدن این طرح بدون مشکل است و هیچ اتفاق منفی رخ نداده سخن بسیار غلطی است، تصریح کرد: ما در حال حاضراین طرح مرحله اول خود را سپری میکند و با مشکلاتی روبروست که خود نیز تصور نمیکردیم این مشکلات به وجود بیاید مانند هزینه گازوئیل گلخانهها، مرغداریها و برخی از ماشینآلات کشاورزی که برای حل آن نیز برنامهریزیهایی انجام شده.
رئیس ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت کشور با اشاره به عدم افزایش قیمت اتوبوسها تا پایان سال جاری گفت: ما انتظار داشتیم اتوبوسها افزایش قیمت داشته باشند که شهرداریها در حمایت از دولت این افزایش را انجام نداده که برای حمایت از شهرداریها رایزنیهایی برای پرداخت مابهالتفاوت قیمت سوخت انجام شده و این مصوبه به وزارت کشور نیز ابلاغ و پیگیریهای لازم نیز انجام شده که امیدواریم تا پایان سال اجرایی شود. در صورت طولانی شدن این روند براساس بخشنامهای از شرکت نفت خواستار حل این قضیه شدیم تا کمکها تامین و اعتبار لازم جایگزین شود.
وی با تاکید بر اینکه هدف از اجرایی شدن طرح هدفمندی یارانهها تصحیح سوء مدیریتها است، گفت:ما باید سیستمهایمان را درست کنیم. اگر قرار باشد یارانهها هدفمند شود و ما نیز در کنارش اعتباراتی برای جبران افزایش قیمتها داشته باشیم آن زمان چه تغییری در نوع مدیریتها اتفاق میافتد و دوباره ما دچار مشکل خواهیم شد. این طرح برای فشار آمدن بر دستگاهها و مدیران است تا نظام مدیریتی خود را بازسازی کنند. اگر ما حمایتهایمان را ادامه دهیم که آب از آب تکان نمیخورد.
رویانیان با بیان اینکه از ابتدای اجرایی شدن طرح هدفمند کردن یارانهها 10 هزار میلیارد تومان به مردم پرداخت شده است، گفت: هنوز درآمدهای حاصل از اجرای این طرح به حساب دولت واریز نشده و قبض های تازه در شرف پرداخت هستند.
وی با اشاره به برخی سودجوییها حاصل از ارایه حمایتهای ویژه سوختی به خودروهای سنگین اشاره کرد و گفت: 44 میلیون لیتر گازوئیل برای حمایت از کامیونها، اتوبوسها و... پرداخت شده که ما می دانیم 20 میلیون لیتر آن قاچاق شده که درسال جدید برای برخورد با این نوع رفتارها برنامه ریزی کردهایم.
رئیس ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت کشور با بیان اینکه اجرای طرح هدفمند کردن برخی از شهرداریها را دچار مشکل کرده است، گفت: برای حمایت از این شهرداریها به خصوص شهرداریهای کوچک 500 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفتهایم. همچنین وزارت کشور نیز 500 میلیارد تومان مابهالتفاوت قیمت سوخت را به شهرداریها پرداخت میکند که بخش اعظم آن مربوط به شهرداری تهران است.
در ادامه این اجلاس نماینده مردم قم در شورای عالی استانها از رویانیان در خصوص اجرایی شدن مونوریل قم پرسید که وی در پاسخ گفت: درخواست احداث مونوریل قم از سوی شهرداری این شهر مطرح شد و دو نماینده مردم این شهر در مجلس نیز آن را تایید کردند. همچنین شهردار قم طرح مونوریل را در شورای عالی ترافیک مطرح و از آن دفاع کرد.
وی ادامه داد: در مکه نیز که یک شهر زیارتی است یک خط مونوریل احداث شده که بسیار مورد استقبال شهروندان آن قرار گرفته است. همچنین امام جمعه این شهر و متولی حرم نیز مونوریل قم را تایید کرده و قرار بر این شده مونوریل به جای آنکه از مقابل حرم عبور کند در این منطقه تغییر مسیر دهد.
نظر شما